Doğal cilt bakım maskesi




Evde Cilt Yenileyen Pembe Maske Yapımı
Cilt bakımında doğal ürünlerden bir bakıma ne dersiniz
Bunun için asırlardır olduğu gibi günümüzde de bitkilerden ve meyvelerden yararlanarak üretilen formüller tercih ediliyor. Son dönemde kadınlar arasında popüler olan evde cilt yenileyen pembe maske yapımı da dikkat çekiyor.
Çok kolay bulunan malzemelerden üretilen bu maske, cildin doğal bir peeling ile yenilenmesi ve canlanmasını sağlıyor.
3 çilek,
1 kaşık zeytinyağı,
3 kaşık şeker. T(Esmer şeker)
Tüm malzemeler karıştırılarak cilde hafif masaj yapılarak sürülür. Yüzde 5 dakika bekletilir. Haftada 2-3 kere tercihen gün aşırı olarak sürülerek cildin tazelenmesi mümkün olur.
Çileğin Faydaları
Çilek kırmızı meyveler arasındadır. Kırmızı meyvelerin şifresi antioksidan olmalarıdır. Hem dıştan hem de içten uygulandığında genç bir cildi garanti eden çilek, yüzdeki siyah noktalardan arınmayı sağlar. Bu şekilde yüzün kusursuz görünüme ulaşmasını kolaylaştırır.
Çilek bazı insanlara alerji yapabilir. Bu yüzden çileğe alerjisi olanların çilek peelingi yapmamasını tavsiye ediyoruz. Çileğin faydalarına göz atacak olursak;
🍓Dişleri temizler,
🍓Antioksidandır,
🍓Bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlar,
🍓Vücutta biriken zehirin atılmasını sağlar,
Fazla tüketilmesi böbreklerde kuma neden olabilir,
İdrar söktürücüdür,
Hazmedilmesinin zor olması durumunda suyu içilebilir.
🍓Çilekli peeling hakkında
Çilek peelingini esmer şekerle yapmanız daha etkili olacaktır. Bazı alerjik ve hassas ciltlerde olumsuz reaksiyonlara neden olabilen çilek ve şeker birlikteliğini inceledikten sonra diğer uygulamaları sürdürmeniz son derece önemlidir. Çilek peelingi bir kere denendikten sonra kaşıntı ve kızarıklık yaparsa kullanımı bırakılmalıdır. Yurt dışında doğal çilek peelingi olarak satılan ürünler de bulunmaktadır. Ancak en iyi etkiyi doğal ve taze ürünler kullanılarak alabilirsiniz.
Çilek Peelingini Nerelerde Kullanabilirsiniz?
Size iyi bir haberimiz var. Çünkü çilek peelingini tüm vücudunuza sürebilirsiniz. Özellikle ayak topuklarınız için ve dudaklarınız için mükemmel bir etki bırakacak olan bu peeling ile cilt bakımında kusursuz bir sonuç alınması ve cildin daha parlak ve genç görünmesi mümkün 

Yorumlar

Popüler Yayınlar